Voor validen

Portret GenadyIs de term "mindervalide" op u niet van toepassing? Gefeliciteerd, dan bent u "valide".
 Lees meer...

  Toegankelijkheid 

Gehandicaptenparking bordWaar kan ik komen en waar niet? Hier vindt u binnenkort de lijst toegankelijke en ontoegankelijke plekken op Bonaire. Lees meer...

  Steun MiVaBo 

sponsoring mivabo module...omdat wij rekening houden met elkaar...


 Lees meer...

  Interview

  Djoenie is
  bekend in heel
  Kralendijk

Lees meer...
Share

U bent valide? Wat heerlijk!

Als u valide bent, mijnheer, mevrouw, feliciteren wij u van harte. Want hoewel u dit wellicht de normaalste zaak van de wereld vindt, behoort u feitelijk tot een minderheidsgroepering. Lang niet iedereen heeft namelijk dat geluk. Iedereen heeft zo zijn beperkingen. Grote of kleine dingen, lichamelijk of geestelijk. U ook hoor, zeker weten. Maar blijkbaar kunt u die drempels slechten. Zonder hulp. Daar mag u blij mee zijn.

Maar stel nu eens dat een van die drempels steeds hoger wordt. Te hoog om overheen te stappen. Hoe handig is een krukje dan! En als u dit krukje niet zelf kunt pakken, hoe fijn is het dan als iemand het u aangeeft.

Krukje aanreiken
MiVaBo behartigt de belangen van mindervaliden op Bonaire. Als u niet bij die doelgroep hoort, wilt u dan degene zijn die het krukje aanreikt? Aan uw bejaarde vader, uw zieke buurvrouw, een vreemde op straat.

Hoe u dit doet? Parkeer niet  op een parkeerplaats voor gehandicapten. Ook niet voor een minuutje. Ook niet als de plek altijd een groot gedeelte van de dag vrij is. Heb begrip voor mensen die langzamer zijn bij de kassa of die ‘in de weg’ staan met hun rolstoel. Als er een auto midden op de weg stopt om iemand uit te laten stappen, ga dan niet toeteren maar wacht een half minuutje. Houd de deur open voor anderen. Iedereen leidt zo zijn leven, werkt, doet de boodschappen, zorgt voor de kinderen, wil een keertje uit. Dat is toch ons aller recht? Of we nu mindervalide zijn of niet.

Niet alle gehandicapten zitten in een rolstoel. Niet iedereen is zichtbaar invalide. Kent iedereen úw gebreken? Help en respecteer de mensen om u heen. Dan zit u altijd goed. Wilt u weten wat MiVaBo doet voor mindervaliden? Klik dan hier.

Share