Voor validen

Portret GenadyIs de term "mindervalide" op u niet van toepassing? Gefeliciteerd, dan bent u "valide".
 Lees meer...

  Toegankelijkheid 

Gehandicaptenparking bordWaar kan ik komen en waar niet? Hier vindt u binnenkort de lijst toegankelijke en ontoegankelijke plekken op Bonaire. Lees meer...

  Steun MiVaBo 

sponsoring mivabo module...omdat wij rekening houden met elkaar...


 Lees meer...

  Interview

  Djoenie is
  bekend in heel
  Kralendijk

Lees meer...
Share

“Gehandicapten? Niet onze doelgroep.”

Als ondernemer wilt u winst maken. U richt zich op bepaalde doelgroepen omdat daar het meest van te verwachten is. Voor een resort misschien: stellen van 30 tot 60 zonder kinderen of iets dergelijks? En voor een winkel met kinderkleding: moeders met kinderen tussen 0 en 15 jaar. Logisch.

Maar hoe kan het dan, dat een van uw ondernemende collega’s op dit prachtige eiland ons onlangs meedeelde: “Gehandicapten? Dat is niet onze doelgroep.” Zijn er geen mindervaliden onder stellen van 30 tot 60 zonder kinderen? Of bij moeders met kinderen tussen 0 en 15 jaar? Natuurlijk wel. Een heleboel zelfs. Een grote, grote misrekening van deze ondernemer dus, want mensen met een handicap geven tijdens hun vakantie of tijdens het shoppen net zoveel geld uit als mensen zonder handicap.

Goed, een ander punt. Als wij, van MiVaBo, u zeggen: die entree is niet rolstoelvriendelijk. Moet u dan meteen gaan rekenen hoeveel het kost om de entree WEL rolstoelvriendelijk te maken en hoeveel winst eventuele extra klanten die in een rolstoel zitten daarna zouden opleveren? Ja, natuurlijk, commercieel gezien dan. Maar u heeft ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. MiVaBo wijst u vriendelijk op die verantwoordelijkheid. En vraagt u: als het u financieel schikt, wilt u die entree dan verbeteren? U zult er geen flater mee slaan.

En dan, tot slot, nog een vriendelijke vraag, die óók geld kost: steun ons! Wij zijn een stichting zonder vaste inkomsten, gerund door vrijwilligers. Door lobby naar de overheid, bewustmaking van de Bonairiaanse bevolking en informatie aan mindervaliden behartigen wij de belangen van mensen met een handicap. Mensen in een rolstoel, mensen die slecht lopen, maar één arm kunnen gebruiken, chronisch moe zijn of geestelijke problemen hebben. Bij elkaar zijn dat veel personen die door hun handicap gehinderd worden in hun dagelijkse leven: binnen hun gezin, op hun werk of in hun sociale omgeving. Er staat Bonaire nog heel wat te doen op dit gebied, er staat ONS dus nog heel wat te doen. En daar kunnen uw hulp, hoe groot of hoe klein ook, goed bij gebruiken.

Over enige tijd vindt u hier de links naar:

"Inspectie toegankelijkheid"      en          "Doe het zelf"                        Steun MivaBo Mi pa Bo

Share