Voor validen

Portret GenadyIs de term "mindervalide" op u niet van toepassing? Gefeliciteerd, dan bent u "valide".
 Lees meer...

  Toegankelijkheid 

Gehandicaptenparking bordWaar kan ik komen en waar niet? Hier vindt u binnenkort de lijst toegankelijke en ontoegankelijke plekken op Bonaire. Lees meer...

  Steun MiVaBo 

sponsoring mivabo module...omdat wij rekening houden met elkaar...


 Lees meer...

  Interview

  Djoenie is
  bekend in heel
  Kralendijk

Lees meer...
Share

Etablissementen komen
een voor een aan de beurt

MiVaBo gaat wekelijks op bezoek bij openbare gelegenheden om te kijken of deze toegankelijk zijn voor mindervaliden. Voldoet de gelegenheid aan de eisen, dan mag er een sticker bij de ingang worden geplaatst waaruit blijkt dat het gebouw of terrein ‘rolstoelvriendelijk’ is. Er zijn tot nu toe een tiental stickers uitgedeeld aan onder andere resorts, bankgebouwen, overheidskantoren en fysiotherapeutpraktijken.

Op deze manier wil MiVaBo niet alleen de bezoekers informeren over de toegankelijkheid maar ook de ondernemers pushen om rekening te houden met een zeer grote groep mensen die mindervalide is.

Inspectiepunten
MiVaBo maakt bij deze controles gebruik van een inspectierapport en hun eigen kennis en ervaring. Onder meer wordt gekeken of er een gehandicaptenparkeerplaats is, een rolstoelvriendelijke toegang (een zogeheten ramp), of de deuren breed genoeg zijn voor een rolstoel en of er een toilet is waar invaliden uit de voeten kunnen. Maar ook kijken de inspecteurs naar voorzieningen voor mindervaliden die niet in een rolstoel zitten. Bijvoorbeeld of er zitplaatsen zijn als mensen ergens moeten wachten en of er een balie is waar de klant kan zitten.

De mensen die deze inspecties doen zijn de bestuursleden van MiVaBo of andere vrijwilligers van de stichting. Zij hebben allen hun eigen professionaliteit en zijn allen mindervalide of hebben om welke reden dan ook sterke affiniteit hiermee. Minimaal een van de inspecteurs zal zelf rolstoelgebonden zijn en eventuele voorzieningen uitproberen. Voor de managers die het inspectieteam ontvangen is dit ook fijn omdat zij dan met eigen ogen kunnen zien waarom sommige situaties problemen opleveren. Zoals gemeld wordt gewerkt met een standaard inspectierapport zodat alle geïnspecteerde plaatsen met dezelfde bril bekeken worden.

Vermelding op internet
MiVaBo vermeldt de toegankelijkheid van de geïnspecteerde gebouwen of terreinen op haar internetsite. Ook zullen de mensen op het eiland of bezoekers van Bonaire persoonlijk hierover worden geïnformeerd wanneer zij op onze mailinglijst staan of hierom vragen. MiVaBo wil uiteindelijk de toegankelijkheid van alle openbare plaatsen op Bonaire in kaart hebben. Het kan dus zijn dat u uw bedrijf al op de website ziet maar dat er nog geen informatie bij staat. Dat komt!

Zelf doen
Omdat de persoonlijke inspecties tijdrovend zijn, gaat MiVaBo de ondernemers/managers van etablissementen zelf de mogelijkheid geven om via deze website de mate van toegankelijkheid aan te geven. Als u wilt dat wij u op de hoogte stellen zodra deze optie online gaat, stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij komende de MiVaBo-sticker dan persoonlijk op uw deur plakken indien u hiervoor in aanmerking komt!


De beautysalon van Corinne Ellis was een van de eerste zaken op Bonaire die bewust toegankelijk werden gemaakt voor mindervaliden. Zij kreeg dan ook de keurmerksticker van MiVaBo en vooral veel waardering van alle mensen op het eiland die mindervalide zijn of daar affiniteit mee hebben. En dat zijn er veel!

Share