Voor validen

Portret GenadyIs de term "mindervalide" op u niet van toepassing? Gefeliciteerd, dan bent u "valide".
 Lees meer...

  Toegankelijkheid 

Gehandicaptenparking bordWaar kan ik komen en waar niet? Hier vindt u binnenkort de lijst toegankelijke en ontoegankelijke plekken op Bonaire. Lees meer...

  Steun MiVaBo 

sponsoring mivabo module...omdat wij rekening houden met elkaar...


 Lees meer...

  Interview

  Djoenie is
  bekend in heel
  Kralendijk

Lees meer...
Share

MiVaBo helpt incidenteel en structureel

Doelen bedenken is mooi. Maar wat doe je vervolgens om ze te bereiken? En wat houdt dat in: ‘lobbyen bij de politiek’? Of ‘de bevolking bewust maken’? MiVaBo ontplooit een flink aantal activiteiten om de gestelde doelen te halen. Van een bumperstickeractie tot koffiedrinken met gedeputeerden en brieven schrijven aan Tweede Kamerfracties.

Daarnaast is het contact met de eilandbevolking heel belangrijk. De mensen geven ons aan wat belangrijk is, en wij geven de mensen aan wat wij belangrijk vinden. Zo willen wij weten wie er problemen ondervindt van het mindervalide zijn. Een man in Rincon die zijn huis niet meer uitkomt omdat hij te slecht ziet. Of een vrouw uit Noord Salinja die door een verlamming aan haar rechtervoet geen auto meer kan rijden. Die jongeman uit Belnem, die gelukkig wel kan autorijden maar niet erg best loopt of die dame uit Tera Cora die door vochtophoping haar schoenen niet meer kan aantrekken.

Misschien kunnen we hen persoonlijk helpen. Of misschien kunnen we naar een structurele oplossing zoeken die meteen ook anderen met hetzelfde probleem helpt. Structurele oplossingen zijn meestal te bereiken door wet- en regelgeving aan te passen. Zodat er betere voorzieningen komen, of een betere controle om misbruik van die voorzieningen te voorkomen. Dit is de taak van de politici en beleidsmakers. MiVaBo probeert druk uit te oefenen op deze mensen in de hoop dat de dingen zich ontwikkelen zoals MiVaBo het graag ziet. Dit heet lobbyen.

Lobby      Bonaire 100% AccessAble     Beoordeling toegankelijkheid     Perscontacten     Meerjarenplan


Foto's Rob van der Heijde

Share