Voor validen

Portret GenadyIs de term "mindervalide" op u niet van toepassing? Gefeliciteerd, dan bent u "valide".
 Lees meer...

  Toegankelijkheid 

Gehandicaptenparking bordWaar kan ik komen en waar niet? Hier vindt u binnenkort de lijst toegankelijke en ontoegankelijke plekken op Bonaire. Lees meer...

  Steun MiVaBo 

sponsoring mivabo module...omdat wij rekening houden met elkaar...


 Lees meer...

  Interview

  Djoenie is
  bekend in heel
  Kralendijk

Lees meer...
Share

Vele liters inkt en benzine

Zicht op centrum KralendijkMiVaBo is afhankelijk van sponsors in cash en natura. Dankzij deze particulieren en bedrijven kunnen de vrijwilligers van de stichting hun werk doen. MiVaBo krijgt geen subsidie maar hoopt dat in de toekomst wel voor elkaar te krijgen.

Het geld dat de stichting op de bank heeft staan, in 2011 was dat gemiddeld zo’n 2500 dollar, wordt gebruikt om de doelen van MiVaBo te realiseren. Zo wordt er foldermateriaal uitgebracht, is deze website gemaakt, worden er talloze brieven gestuurd aan instanties en overheden op Bonaire en in Nederland en worden er stickers gedrukt. Een reeks aan relatief betaalbare activiteiten die bij elkaar toch aardig aantikken.

Kosten drukken
Of de conferentie voor de verschillende partijen die te maken hebben met mindervalidenbeleid. Van de overheid, de politiek, de zorg en het maatschappelijk werk tot aan de commerciëlen. MiVaBo haalde ze bij elkaar om te praten over het beleid en de mogelijkheden tot verbetering. Veertig man urenlang bij de les houden kost ook wat. Maar, hoewel het een hap uit de bankrekening nam, ook hier hebben sponsors en vrijwilligers de kosten weten te drukken.

En last but not least zijn er de vrijwilligers van het bestuur en de andere helpers, die per week vele onbetaalde uren steken in de stichting. Zij zijn vrijwilligers en blijven vrijwilligers, maar de kosten die zij steeds hebben om hun werk voor MiVaBo te doen zouden wel een klein stukje omlaag mogen. Er gaan kilo’s printpapier doorheen en liters inkt. Verder vele liters bezine omdat de kilometers toch wel snel oplopen. Komt de gezaghebber kennismaken? Dan komen er koffie, fris en een zelfgebakken cake op tafel. De ene keer neemt het ene bestuurslid iets mee, de andere keer het andere.

Subsidie in 2013
Hoe hard er de afgelopen jaren ook gewerkt is, er was niemand binnen het bestuur die het ook nog op zich kon nemen om een jaarrekening te maken, laat staan een jaarverslag. Nu zal dat wel gaan lukken maar voor de subsidieaanvraag voor 2013 is dat helaas al te laat en de overheid is onvermurwbaar. Deadline is deadline. MiVaBo gaat er dus vanuit dat zij voor het jaar 2014 een subsidiebedrag binnen weet te slepen.

Naar: Eregalerij van sponsors

Share