Voor validen

Portret GenadyIs de term "mindervalide" op u niet van toepassing? Gefeliciteerd, dan bent u "valide".
 Lees meer...

  Toegankelijkheid 

Gehandicaptenparking bordWaar kan ik komen en waar niet? Hier vindt u binnenkort de lijst toegankelijke en ontoegankelijke plekken op Bonaire. Lees meer...

  Steun MiVaBo 

sponsoring mivabo module...omdat wij rekening houden met elkaar...


 Lees meer...

  Interview

  Djoenie is
  bekend in heel
  Kralendijk

Lees meer...
Share

Omdat wij rekening houden met elkaar

Bon DoetGeluk kun je niet uitdrukken in geld. Maar als MiVaBo het voor elkaar krijgt het leven van een mindervalide eilandgenoot comfortabeler te maken, garanderen wij u dat deze daar gelukkiger van wordt. Wat mag dat dan hebben gekost, die hulp van MivaBo?

Als u MiVaBo steunt, steunt u heel veel Bonairianen. Iedereen die welke beperking dan ook heeft en die hiervoor hulp kan gebruiken. Het plaatsen van een parkeerbord voor invaliden, wetgeving voor de toegankelijkheid van openbare gebouwen, hem vertellen dat hij recht heeft op een gratis hulpmiddel. Het zorgen hiervoor kost veel geld.

 Hoe kunt u MiVaBo helpen haar werk te doen?

 Waar gaat het sponsorgeld naartoe?

Mi pa BoMiVaBo lobbyt naar overheid en bedrijfsleven en houdt voorlichtingscampagnes voor zowel valide als mindervalide Bonairianen. Daar wordt het geld dan ook aan besteed. Het geld gaat niet naar individuele mensen. Wel kan het zijn dat MiVaBo ervoor kiest een andere maatschappelijke organisatie financieel te steunen indien dat bij de doelstellingen past. En het resultaat van al dit werk is natuurlijk voor alle inwoners van het eiland!

De kosten van het lobbyen en de pr-activiteiten bestaan voornamelijk uit papier, inkt, porto, telefoontjes, benzine, folders, stickers, software en conferentielocaties???. Een deel van deze kosten wordt op dit moment nog betaald door de vrijwilligers zelf. Zij krijgen geen enkele vergoeding voor hun papier, telefoon en benzine. Ook niet voor hun tijd. Dat is niet erg. Maar de kosten van het drukwerk van 500 folders, het boeken van een conferentiezaal of 60 maal 2 kopjes koffie, 3 glaasjes fris en 2 broodjes kunnen zij echt niet dragen.

Gelukkig zijn veel lokale bedrijven bereid MiVaBo “por nada” van alles ter beschikking te stellen. Tot aan hun personeel toe. Maar dat kan niet bij alles en altijd. Daarom hebben wij ook cash nodig.

 Hoe leggen wij verantwoording af?

Mi pa BoMiVaBo is een stichting en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel op Bonaire. De organisatie is dus een officiële rechtspersoon en stelt dan ook een jaarrekening op. Hierin worden alle bedragen die zijn binnengekomen en weer zijn uitgegeven verwerkt. Bij deze financiële jaarrekening zal ook een jaarverslag worden geschreven waarin alle cijfers uitgebreid worden toegelicht.

Gedurende het jaar kunt u de activiteiten en bezigheden van MiVaBo volgen op deze website. Daarnaast leest, hoort en ziet u hopelijk via de lokale media wat wij zoal doen.

Zo weet u zeker dat uw geld goed terecht komt.  

Financiële sponsor: Klik hier als u ons financieel wilt steunen.

Sponsor in natura: Klik hier en vertel ons wat u te bieden hebt.

Potentiële vrijwilliger: Klik hier en zeg ons wat u kunt en wat u wilt.

(Foto Rob van der Heijde)

Share